Ποδηλατόδρομος Δάφνης

1 09 2009

Δεν είναι ψέμματα υπάρχει εδώ και ενάμιση χρόνο, μου είπαν σε ένα καφενείο που ρώτησα. Ποδηλατώντας λοιπόν σήμερα, έπεσα πάνω του και είπα να κάνω βόλτα να δω τι θα συναντήσω.

1

Ο ποδηλατόδρομος αυτός ξεκινάει από ένα λόφο της Δάφνης στον οποίο γίνοται έργα «Διαμόρφωσης χώρου πράσινου και αναψυχής» για να καταλήξει στην πλατεία της Δάφνης και την Λ.Βουλιαγμένης, όπου βρίσκετε το εμπορικό κέντρο της περιοχής και όλες οι αστικές συγκινωνίες (Λεοφωρεία, Μετρό). Αν και μικρός μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιους κατοίκους της περιοχής και εντύπωση μου έκανε η καλή κατασκευή του με νησίδα πράσινου να τον χωρίζει από τον υπόλοιπο δρόμο.

Ξεκινάω λοιπόν από τον λόφο προς την πλατεία να διασχίσω αυτό τον ποδηλατόδρομο και το πρώτο εμπόδιο φαίνεται καθαρά πάνω στην 2η φωτό.

 

2

2

Συνεχίζω μέχρι την επόμενη διασταύρωση, όπου σωστά ένα εμπόδιο μου κλείνει το δρόμο (αντί για φανάρι), ώστε να κόψω ταχύτητα και να μην περάσω τον κεντρικό δρόμο κάθετα χωρίς να κοιτάξω. Τον ίδιο ρόλο παίζει μάλλον και η παρκαρισμένη μηχανή στην απέναντι γωνία μήπως και ξεχάσουμε το φανάρι (4η φωτό).

4

Άλλο ένα εμπόδιο στην 5η φωτό, έτσι για να μην βαρεθούμε την μεγάλη ευθεία χωρίς στροφές.

5

5

Και φθάνουμε στο αποκορύφωμα όπου οι κύριοι βάζουν πλακάκια σε μια πολυκατοικία και κλείνουν το δρόμο τελείως. Η μόνη επιλογή εδώ είναι η κινηση στο αντίθετο ρεύμα, το οποίο ίσα που χωράει ΙΧ (6η φωτό).

6

6

Αφήνουν και λίγο από το υλικό τους έτσι για την διχρωμία του δρόμου και για να τους θυμόμαστε κοιτώντας τα λάστιχα μας (7η φωτό).

7

7

Στη συνέχεια μπορείτε να κόψετε ταχύτητα και να κορνάρετε, ώστε να σας ακούσει ο πελάτης του περιπτέρου, αλλά προσοχή μην αφερεθείτε διότι η ομπρέλα κάτω δεξιά παραμονεύει (8η φωτό).

8

8

Στην 9η φωτό το ΙΧ πολύ σωστά μας λέει να ελλατώσουμε ταχύτητα για να μην πέσουμε πάνω του και να προσέξουμε πως θα περάσουμε την διασταύρωση.

9

9

Και τέλος το καλύτερο κομμάτι του ποδηλατόδρομου είναι στην 10η φωτό αφήνοντας μας με ένα μύνημα αισιοδοξίας. Τέτοια η ομορφιά στο τελευταίο κομμάτι με τα δεντράκια που μπορεί να ξεχαστείς και να νομίζεις ότι είσαι στο Βερολίνο.

10

10

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Slideshow


Ενέργειες

Information

9 Σχόλια

2 09 2009
sid4

Την ποδηλατόδρομο τον έχω δεί, αλλά το οδοιπορικό σου με τις φωτογραφίες είναι κατατοπιστικότατο. Συντόμως θα σου στείλω υλικό από Amsterdam..
Εκεί να δείς….
Τις καλησπέρες μου!!!

3 09 2009
kowalski

Hi Sid4 αναμένω νεώτερα.

4 09 2009
Anel

Χαχαχα! Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα!!
Τι ήθελες;; Να τα βρεις όλα τέλεια και μετά να πάθεις σύγχιση, να μην ξέρεις σε ποια χώρα βρίσκεσαι;;
Για τα παρκαρισμένα πάντως αυτοκίνητα και μηχανάκια μπορούν να χρησιμεύσουν οι αυτοκόλλητα των street panthers!

7 09 2009
Eλένη Φίλια

Kαλησπέρα και καλό φθινόπωρο.Ενας παρόμοιος ποδηλατόδρομος κατασκευάστηκε πρόσφατα στο Ψυχικό.Επειδή ασχολείσαι σοβαρά με αύτά τα θέματα αν κάποια μέρα έχεις χρόνο και κέφι πήγαινε βγάλε φωτό.Αράγε ποιοι κάνουν αυτές τις μελέτες και τι μίζες πέρνουνε;

26 09 2009
kostakis

καλησπερα, η οδος πως λεγεται? ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ εργο, θα ηθελα να το δω απο κοντα… ισως μου χρησιμευσει ως πιστα, να μαθω να αντιμετωπιζω καταστασεις εκτακτης αναγκης…

28 09 2009
kowalski

Η οδός Αρκαδίου. Καλή πίστα.

3 08 2010
Ποδηλατόδρομος & Πεζόδρομος « Scrabler: Specialized Globe Vienna

[…] Ποδηλατόδρομος στη Δάφνη [fotolink] […]

1 09 2013
Christine

Πολύ καλό το άρθρο, δυστυχώς αυτά τα ζω καθημερινά μια και είμαι κάτοικος Δάφνης και με το ποδήλατο μου επισκέπτομαι συχνά τον ποδηλατόδρομο. Κάποια αυτοκίνητα – εμπόδια, πολλά σκουπίδια και ακόμα πιο πολύ πεζοί που τον προτιμούν από το πεζοδρόμιο (το οποίο είναι άδειο!) και κάθομαι και τους περιμένω αντί να τους κορνάρω! (κι έχω μια κόρνα άστα να πάνε, ειδική παραγγελία για κουφούς, αναίσθητους και κάφρους…)

8 05 2016
Αλκίνοος

Ο ποδηλατόδρομος είναι διπλής κατεύθυνσης;

Σχολιάστε